Toppstugan

Passa på och gör ett besök på Toppstugans terrass på Funäsdalsbeget och förundras av den enastående vackra utsikten. Sommartid kan du njuta av en kopp kaffe eller något gott från menyn i en fantastisk fjällmiljö. Vintertid serveras oftast flera goda pastarätter, rödingsoppa och ren- och rödingklämmor. Under vecka 7-10 är det tapaskväll varje onsdag. Här kan du välja mellan ett flertal smårätter i en otroligt mysig miljö.

Funäsdalsberget

Funäsdalsberget är ett fjäll som ligger vid Funäsdalen i Härjedalen. Den högsta toppen ligger på 977 meter över havet, och nästan uppe på toppen ligger den mysiga Toppstugan. Här kan du stanna en stund och njuta av god mat och dryck innan du fortsätter upp till den absoluta toppen där du vid fint väder får en milsvid utsikt över Härjedalsfjällen, fjällen i Jämtland och även i Norge. Vintertid lockar fjället med allt från utförsåkning och ski cross-bana till offpiståkning och snöskotersafari. Sommartid lockar vandring, klättring och cykelturer.

Om du inte vill klättra, vandra eller åka skidor till Toppstugan rekommenderas en tur med Funäsgondolen. Att kunna åka gondol upp på högfjället gör att mysiga Toppstugan har blivit ett ännu populärare utflyktsmål. Härifrån är det 360 graders fantastisk panoramautsikt. Dalstationen ligger mittemot Hotell Funäsdalen och där kan du köpa biljetter. Funäsgondolen ingår om du köper Skipass. Priset tur och retur är annars 140 kronor per person. Funäsgondolen har varit i bruk sedan 2014 och har gjort Funäsdalen till en riktig skid- och aktivitetsby.

Öppettider hos Toppstugan på Funäsdalsberget

Klättra, vandra eller ta Funäsgondolen till den vackra utsikten och mysiga Toppstugan. Funäsgondolen och Toppstugan har öppet både sommar och vinter. Vintertid håller de öppet alla dagar mellan 10.00-16.00 till och med den 8/4 2018. Under vecka 7-10 är det även öppet onsdagar klockan 18.00-20.00 då det serveras tapas, som nämndes ovan. Observera att bord måste förbokas och att gondol ingår i priset. Sommartid är det öppet 30 juni-2 september varje dag klockan 10.00-15.00. Från den 5 september-23 september är det öppet onsdag-söndag klockan 10.00-15.00.

Toppstugan ligger på 957 meter över havet och är Funäsdalens högst belägna restaurang. Tack vare Funäsgondolen har alla möjlighet att ta sig hit. Här kan alla njuta av en härlig meny i verklig fjällmiljö. Toppstugans populära belgiska våfflor liksom deras fjällkebab är mycket uppskattade, men här serveras även annan god fika liksom vällagade luncher. De har fullständiga rättigheter, så till maten kan du även njuta av en lokal öl som är gjord i grannbyn. Vid bordsbokning ring: 0684-154 60 alternativt 0684-214 30.