Skidåkning

Funäsdalsberget bjuder på fantastisk skidåkning och lockar årligen tusentals skidintresserade semesterfirare till den stora skidanläggningen. Här finns bland annat några de längsta pisterna i Sverige. Andra lockas hit tack vare en mycket utbyggd Funpark.

skidåkning

FunPark

Vill du inte bara njuta av skidåkning med två skidor i backen utan även av högtflygande luftfärder är FunPark stället att vara på. I skidparken finns hopp, rails och allt annat som de som älskar att hoppa och göra trick trivs bra med. Funpark är uppbyggd kring en svart och en röd backe.

Nol i Egga

Den längsta svarta backen heter Nol i Egga och ligger mest österut i anläggningen. Möjlighet finns även att svänga av från Nol i Egga och in på Knölpisten som även den är svart. Oavsett vilken av dessa man åker på kommer åkningen sluta nere vid liftsystemet vid Kåvan GästCenter.

Lundinsmotet

Är det enklare pist som efterfrågas är det Lundinsmotet som ska väljas. Det är den enda blåa pisten som startar från toppen. Men redan efter en liten bit finns möjlighet att välja på flera andra blåa pister. Lundinsmotet delas och man kan därmed välja att åka Tvären hela vägen till botten av backen.