5 tips på tidsfördriv i fjällstugan

När man har varit ute och åkt skidor hela dagen kan det vara skönt att variera med lite roliga inomhusaktiviteter istället. Här kommer vår lista på favoritaktiviteter alla kan sysselsätta sig med i fjällstugan.

Familjesemester i fjällen innebär ofta hela dagar i skidbacken som antingen avslutas med varm choklad och våfflor eller en gammal hederlig afterski. Men ibland kan det vara skönt att bara hänga fjällstugan och umgås med familjen.

1.Spela sällskapsspel

Att fördriva tiden med att spela sällskapsspel är kanske det vanligaste tidsfördrivet men också ett av de roligaste.

Alla kan vara med och oavsett om ni har planerat att ta med familjens favoritspel eller hittar en bortglömd kortlek i fjällstugan kommer det att bli en värmande och stämningshöjande aktivitet.

Sällskapsspel är också en aktivitet som är perfekt att kombinera med en kopp varm choklad.

2. Lyssna på ljudböcker

Familjemyset till trots så kan det vara behövligt med lite egentid. Att lyssna på ljudböcker är ett perfekt sätt att spendera din egentid på. Vill resten av familjen också lyssna har flera ljudbokstjänster speciellt utformade familjeabonnemang.

www.ljudböcker.com kan du jämföra och läsa mer om Sveriges ledande ljudbokstjänster och abonnemang.

3. Lek kurragömma med barnen

Känner ni för en mer rörlig aktivitet är fjällstugan en perfekt plats för en eller flera omgångar av kurragömma. Speciellt för familjens yngre medlemmar som kan gömma sig i alla skrymslen och vrår.

En rolig aktivitet som, tro det eller ej, passar alla åldrar.

4. Filmmys med pyjmasparty

Ladda upp med kuddar, täcken, pyjamasar och snacks för att rulla igång en riktigt mysig filmkväll i fjällstugan. Välj en eller flera filmer som hela familjen uppskattar så kan ni räkna med en riktigt rolig kväll.

Ett perfekt sätt att fylla på med energi inför morgondagens heldag i skidbacken.

5. Anordna en tacos-fiesta

Att samlas vid en stor familjemiddag som dessutom serveras med en av Sveriges populäraste nationalrätter kan inte bli annat än ett bra tidsfördriv.

Skriv en lista på allt som behöver införskaffas och dela sedan upp sysslorna så att alla får vara engagerade i matlagandet. De yngre barnen kan hjälpas åt med att hacka grönsakerna, tonåringarna får laga köttfärsen och de vuxna kan värma bröden och duka.