Boende

För de som vill bo nära Funäsdalsberget finns flera hotell att välja mellan. Detta allt från klassiska hotell till större lägenhetshotell där exempelvis två familjer kan bo tillsammans.

Hotell Funäsdalen

Hotell Funäsdalen är det enda hotellet i området som har året-runt öppet. Här kan man alltså bo även om det är sommarsemestern som planeras på fjällorten. Det är mycket vackert beläget med härlig utsikt över Funäsdalssjön. Det är även mycket nära till FunäsGondolen vilken ligger precis mitt emot hotellet. Med FunäsGondolen kan man ta sig till toppen på Funäsdalsberget. Detta oavsett om man är intresserad av skidåkning eller om det bara är vacker utsikt och en fikapaus i toppstugan som lockar.

Hotellet är bland annat känt för dess restaurang som satsar mycket på lokalproducerade råvaror från exempelvis Jämtland samt Härjedalen. De som inte är lika hungriga kan umgås i en väl tilltagen lounge som bjuder på en mysig stämning med en öppen brasa.  

Här finns tre olika rumstyper att välja mellan. Fjäll- och Byrummen är klassiska dubbelrum där även två extrasängar kan användas. Fjällsviten kan vara ett alternativ för de som vill bo lite större eller om man är många i sällskapet. Här kan upp till sex personer bo. Ekonomirummen är de billigaste alternativet. Lite mindre, lite enklare och lite billigare. Även detta ett dubbelrum.

På Hotell Funäsdalen finns även en vandrarhemsavdelning med lägre priser och lägre standard.

Hotell Funäsdalen

Funäs Ski Lodge

För de som vill bo lite större är lägenhetshotellet Funäs Ski Lodge en rekommendation. Dessa ligger vid Röstbergsliften varifrån man sedan kan åka upp till toppen. Ett bra boende för de som vill bo nära backen och ha mer utrymme än på hotellavdelningen. Dessutom finns här välutrustade kök vilket gör att matkostnaden blir lägre än om man måste äta ute varje dag.

Närhet finns även till café, restauranger, matbutiker m.m. då det enbart tar ca 10 minuter att gå till Funäsdalens centrum.

De största hotellägenheterna är på ca 80 kvm och har både bastu och tvättmaskin.

Eriksgårdens Fjällhotell

Mitt i Funäsdalen ligger Eriksgårdens Fjällhotell. Därmed har man närhet till allt vad byn erbjuder i form av shopping, restauranger och matbutiker. Men det är framförallt närheten till naturen som lockar besökarna hit. Precis utanför hotellet finns skoterleder och längdskidspåren. Vill man åka i Funäsdalsberget behöver man åka ca 1 km för att nå Gondolbanan.

Eriksgården är ett mycket mysigt fjällhotell med inredning som verkligen förknippas med fjället och naturen. Det är trä som dominerar inredningen och detta ofta grovhugget vilket ger en naturnära känsla.

Sammanlagt finns sex olika rum att välja mellan. Dubbelrummen är på 19 kvm och har härlig utsikt mot Funäsdalssjön alternativt Funäsdalsberget. Dessa är även möjliga att hyra som enkelrum men då tillkommer ett enkelrumstillägg.

Är det fler som ska sova på hotellet kan det större trippelrummet (24 kvm) bokas. Här finns en dubbelsäng samt en bäddsoffa.

För de största familjerna (eller kompisgängen) finns Grytet. Det är enklare standard (likt vandrarhem) och här finns 8 bäddar. Det billigaste alternativet om det är många i sällskapet.