Förvara skidutrustningen på rätt sätt

När sommaren är på ingång och skidsäsongen är över är det viktigt att du redan nu ser till att dina skidor är redo inför nästa skidsäsong. Genom att både rengöra och förvara dina skidor på rätt sätt förlänger du också deras livslängd.

Skidor hängandes i förråd

Förbered skidorna inför nästa säsong

För att dina skidor ska vara så redo som möjligt inför nästa års skidsäsong är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt innan du ställer av dem under en längre tid. Därför är det viktigt att du rengör dem grundligt innan de sommarförvaras.

Så ger du dina skidor lite extra kärlek inför nästa skidsäsong i 3 enkla steg:

  1. Se till att rengöra skidornas fästzon från tejp eller valla med hjälp av en sickel eller scotch bright.
  2. Kom ihåg att även rengöra skidans glidzon då det gärna samlas smuts där under vinterns skidturer. Det gör du enklast genom att använda glidzonsanpassat rengöringsmedel som du sedan sicklar av.
  3. Stryk till sist ett lager mjukt paraffin över glidzonerna för att låta det sitta kvar under hela sommaren. Då skyddas och bevaras belaget på dina skidor.

Förvara dina skidor på rätt sätt

När du har rengjort dina skidor inför sommaren och nästa skidsäsong är det dags att se till att du förvarar dina skidor på rätt sätt. Dina skidor trivs allra bäst i en förvaringsyta som är torr och sval, därför är det ypperligt att förvara dina skidor och deras tillbehör i garaget eller källarförrådet.

Den bästa förvaringen för dina skidor när skidsäsongen har kommit igång igen är i takboxen. Där förvaras de i tryggt förvar istället för att riskera att gå sönder eller repas i bakluckan på bilen med resten av packningen.

Åker du tåg eller ska flyga med dina skidor är det viktigt att de förvaras i ett skyddande fodral.

När du inte har plats för dina skidor hemma

Skidor kan ta en del plats, speciellt om hela familjen ska ha ha någonstans att ställa sina skidor under sommarmånaderna. Bor ni trångt och är i behov av ett extra förrådsutrymme för er skidutrusning kan det vara en bra idé att hyra en förrådscontainer.

På t.ex. https://www.prinsenslager.se kan du hyra ett prisvärt kallförråd som är torrt och svalt för att ni ska få möjlighet att förvara era skidor på bästa sätt.