Webbkameror vid Funäsdalsberget

Funäsdalsberget är ett populärt ställe att besöka för skidåkning. Det ligger vid Funäsdalen i Härjedalen och mäter hela 977 meter över havet. Här hittar du över 300 meter fallhöjd, vilket är den högsta i hela Funäsfjället. Ett så högt fjäll erbjuder såklart både svåra och branta partier som kräver lite mer av dig som vintersportutövare. Du kan även njuta av 300 kilometer preparerade längdspår och 610 kilometer skoterleder som båda tar dig till toppen av Funäsdalsberget.

Hur är vädret på toppen?

Ofta är en skidresa planerad med förbehåll men även en spontan resa är mycket uppskattad. Oavsett hur länge din resa till Funäsdalsberget har varit planerad kan vädret vara avgörande för din upplevelse. Därför finns flertalet webbkameror utplacerade på området så att du kan kolla hur vädret är på till exempel toppen. Har du otur är det så pass dimmigt att det det inte går att se något och i så fall gör du bättre i att stanna inomhus. Är det däremot soligt bör du ge dig ut direkt.

Kontinuerliga uppdateringar

En webcam på Funäsdalsberget tillåter dig att förstå hur väderförhållandena på olika platser av fjället är för stunden. Kamerorna tar bilder från de utsedda positionerna som sedan laddas upp på internet. Därifrån kan du, med hjälp av en dator eller mobil enhet, ta del av dessa bilder för att förstå nuvarande väder. Det sker kontinuerligt. Ser du samma bild hela tiden kan du behöva uppdatera sidan. På samma sida som webbkamerarapporterna finns hittas även en väderprognos som kan hjälpa dig att avgöra om vädret på bilderna är tillfälligt eller långvarigt.

Webbkameror på olika ställen

Webbkamerorna på Funäsdalsberget är utplacerade på fem olika ställen; Berget, Lilla Lo, Parken, Toppen och Smedbacken. Beroende på vilken av dessa platser du har tänkt besöka för dagen bör du anpassa ditt val av webbkamera. Dels för att det kan hända att vädret skiljer sig lite åt mellan de olika platserna, men även för att du kan se hur mycket folk som befinner sig på respektive plats. Om du föredrar att åka när det är mindre folk i backen kan webbkamerorna vara till hjälp för att ta reda på det.

Funäsdalsberget är värt ett besök även under sommarhalvåret. Det är en plats väl lämpad för hajk och cykling och dess orörda natur ger en svårslagen naturupplevelse. Webbkamerorna kommer med största sannolikhet inte visa särskilt mycket snö under dessa månader, men så snart som skidbackarna öppnar kan du ta del av liveuppdaterade bilder av snöbeklädda pister och backar. Kom ihåg att vädret kan skifta snabbt uppe i backarna så bara för att första bilden du ser visar en mulen eller dimmig backe innebär det inte att det kommer vara hela dagen.